گزارش عملکرد کلی
ما از سال 1396 تا کنون در زمینه ی فرهنگی در مناطق محروم استان های جنوبی ایران از جمله خوزستان، هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان فعالیت گسترده و مستمری مانند موارد زیر را در کارنامه خود به ثبت رسانده ایم.
شناسایی 113 مدرسه در روستاها و مناطق محروم با بیش از 10500 دانش آموز و 1200 نفر معلم که تمام هزینه ها اعم از پرداخت حقوق معلّمین، مستخدمین، تهیه ی سرویس برای دانش آموزانی که فاصله زیادی تا مدرسه دارند، تهیه ی روپوش، تامین لوازم تحریر دانش آموزان در طی سال، تامین صبحانه و تغذیه در برخی از مدارس و… و اداره ی این مراکز بر عهده ی این طرح و خیرین محترم میباشد.
از میان دانش آموزانمان یتیمانی هستند که با پرداخت ماهیانه کالابرگ جهت خرید مایحتاج زندگی و بسته های معیشتی زندگی روزمرشان میگذرد و این موارد تنها گوشه ای از فعالیت های این مجموعه میباشد.
از مهم ترین فعالیت های این مجموعه همانطور که ذکر شد اداره مدارس در مناطق و استان های محروم است.
روستاهای مناطق آبادان، حمیدیه، خرمشهر، سوسنگرد، شادگان، شاوور، شعیبیه در استان خوزستان، بم پور و دلگان در بلوچستان، بندر لنگه، بندر چارک رودان، هشت بندی و قشم از استان هرمزگان مأمن امنی برای دانش آموزان این مناطق در این مجموعه میباشند.
اشتغال بیش از پیش در منطقه:
از آنجا که سیاست این مجموعه استفاده از نیرو های بومی منطقه برای مدارس میباشد. در این مجموعه هر ساله پس از فراخوانی اولیه و تکمیل پرسش نامه های ابتدایی، اقدامات اولیه جهت گزینش و مصاحبه معلّمان و کادر مدارس صورت می گیرد. معمولا مصاحبه این افراد بدلیل کثرت نیروهای متقاضی هفته ها بطول می انجامد. در سالی که گذشت بیش از 1500 نفر متقاضی همکاری با مجموعه ی ما بودند.
آموزش و مهارت افزایی معلّمان:
از مهّم ترین فعالیت سازمان مدارس مرکزی و استانی، آموزش به معلّمین است و این خدمت به معلّمان بصورت مستمر می باشد.
در تابستان، پیش از شروع سال تحصیلی در ایامی فشرده، موضوعات و عناوین درسی مختلف توسط اساتید اعزامی از تهران و یا استان، مشغول به آموزش نیروهای جدید و قدیم خواهند بود. این موضوع با برگزاری دوره ها و کارگاه های متوالی همراه با آزمون های مشخص در طی سال نیز دنبال شده و از نگاه موسسه، آموزش کیفی و همیشگی نیروی انسانی جزء اصولی ترین و متفاوت ترین ویژگی این مجموعه با سایر مراکز مشابه میباشد.
آیین نامه اجرایی مدارس:
جهت یکسان سازی و تدوین و تنظیم قوانین وضع شده در مدارسمان، در طی جلسات مختلف آیین نامه اجرایی مدارس شناسایی شده پس از بحث های کارشناسی متعدد بصورت مکتوب تهیه و به مدیران استان ابلاغ شد.
شبکه پشتیبانی:
نحوه کنترل و رسیدگی به جزییات و فرآیندهای اجرایی و اقدامی مدارس با تعریف راهبر بعنوان نماینده سازمان برای چند مدرسه نزدیک بهم که یک قطب نامیده میشود، بوده و با مدیریت استان بهمراه معاونت آموزشی، پرورشی و اجرایی شبکه لازم برای اداره مدارس خواهد بود.
در استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان، هر پایه بصورت جدا و مستقل، متناظری در تهران به آموزش و رفع مشکلات احتمالی هر پایه بصورت جداگانه هم بصورت حضوری و هم بصورت مجازی پشتیبانی مستمری را تحت پوشش دارند. این استان ها نیز دارای مدیریت و معاونت مستقلی در هر استان میباشند.
معلّم راهنما:
مدارس متوسطه ی ما شامل 3 هنرستان و 10متوسطه اول و 2 متوسطه دوم بوده که در تمام مقاطع سیستم معلّم راهنما برای هر پایه تعریف و اجرا می شود.
آموزش معلّمین راهنما نیز بصورت مستمر در روزهای شنبه توسط مدیر عامل محترم موسسه بصورت مجازی برگزار می گردد.
طرح درس:
از آنجا که فرآیند یاددهی، یادگیری خود یک علم در دنیای پیشرفته امروز میباشد. سعی شده در این مجموعه به جهت کمک به معلّمان با تجربه کم تر و یا جلوگیری از خطاهای یاددهی یادگیری معلّمین در حین آموزش، طرح درس های سه درس ریاضی، فارسی و علوم برای مقطع دبستان توسط تیم آموزشی با تجربه تهران زیر نظر جناب دکتر تلخابی تدوین و در اختیار معلّمان قرار بگیرد. در این طرح درس ها به معلّم این امکان داده میشود که ضمن حفظ و حراست از فرآیند صحیح یاددهی/یادگیری ، معلّمان مناطق محروم بتوانند از تجربیات سالهای طولانی همکاران خود در ارائه درس بهره لازم را ببرند.
سامانه درگاه آموزشی مجوعه ی ما (دارا):
این سامانه که در اختیار همکاران میباشد این امکان را فراهم آورده تا تمام معلّمان بتوانند تنها با داشتن اینترنت به طرح درس ها، کانال های آموزشی و لینک های مورد نیاز خود در سال تحصیلی را براحتی در تلفن همراه خود به همراه داشته باشند.