با مدرسه فرهاد
ازنخستین مدارس نوین ایران آشنا شویم.
به گزارش روابط عمومی پویش همچو فرزندم به نقل از کانال”ایران من”
مدرسه فرهاد (۱۳۳۴-۱۳۵۹) یکی از مدرسههای پیشگام در ایران بود که به دست “توران میرهادی “استاد برجسته ادبیات کودک،بنیان گذاشته شد. او پس از تاسیس مدرسه، کودکستان، دبستان و مدرسه راهنمایی فرهاد را به یک واحد جامع تجربی تعلیمات عمومی تبدیل کرد. این مدرسه غیردولتی و مختلط شخصیتهای شاخص بسیاری را پرورش داده است.
میرهادی در زمانی که سنت شکنی بسیار دشوار بود، سیستم آموزشی مدرسه فرهاد را با ساختارشکنی نظام آموزشی «معلم محور» ایجاد کرد. در این مدرسه کتابخانه بسیار مهم انگاشته میشد و کتاب غیردرسی رابط معلم و دانش آموز محسوب میشد.برای ایجاد عادت و علاقه به مطالعه در کودکان، هفتهای یک ساعت برنامه کتابخوانی در مدرسه برگزار میشد.
در بیشتر سالهای دهه۴۰ و ۵۰ مدرسه فرهاد به واحد تجربی تعلیمات عمومی تبدیل شد و پیشرفتهترین دیدگاههای درون آموزش و پرورش ایران نخست در این مجتمع بررسی و تجربه و در صورت کسب اعتبار در نظام آموزش و پرورش جاری میشد.
ویژگی اصلی مدرسه فرهاد رقابتی نبودن آن بود. در آن مدرسه رقابت، جایزه و رتبهبندی وجود نداشت و هر کسی با تواناییهای خودش سنجیده میشد چرا که میرهادی معتقد بود رقابت، مدارس را از کیفیت میاندازد.
توران میرهادی ظهر ،21 آبان 95 در خاک آرام گرفت.